Dagsarkiv: 11 november, 2011

Trollmarker

Imorgon är det verkligen den stooora helgen. Den jag har sett fram emot länge.Vi är några mammor som genom Facebook har träffats eftersom vi alla har underbara barn med Angelmans syndrom. Vi ska åka till Trollmarker Spa och träffas. Vi ska behandlas och skämmas bort. Men vad jag tror blir mest spännande är att verkligen träffas och prata!

För några år sedan vet jag inte om jag hade vågat åka träffa några som jag aldrig har sett IRL. Men detta känns jättekul. Jag hoppas verkligen att det blir fler gånger.

Bubben är på kortids och maken ska bara vara hemma och njuta och göra vad han vill.

Hobby och fritid

Citat från socialstyrelsens hemsida om Angelmans syndrom. “Barn med Angelmans syndrom har ofta stor behållning av att titta på bilder och filmer, liksom att lyssna till musik.” Jag håller fullkomligt med. Bubben älskar att titta på bilder och när han var yngre och ibland upprörd och ledsen på natten så tog vi fram fotoalbum och titta de på bilder. Då blev han med en gång lugnare. Om han får välja helt själv hemma så vill han sitta i soffan, ha på en lämplig film på TV:n och samtidigt greja med sin ipad och just nu är det youtube som gäller…. Hur kan man låta sitt barn göra så tänker väl normala föräldrar? Men han älskar det och på paddan väljer han ju själv när filmen byts ut. Tänk att kunna välja själv! När han ska somna tittar vi på tagna bilder och filmer i min iphone och när han har tittat klart vinkar han godnatt och då ska Astrid Lindgrens låtar vara på när han somnar på hans stereo.

Igår kände jag mig riktigt vissen och förkyld när han kom hem. Vi brukar alltid åka och handla och fika när han kommer hem med taxin på torsdagar. Och det var just fikatecknet han visade mig när han steg av taxin. Men jag hade planerat en myseftermiddag. Jag sa att vi skulle bada i badkaret. Han blev jätteglad och rusade upp(utan att få av sig jackan). Så jag fick snabba på!!! Vi tappade upp badet och vi hade även en upplösande badboll i vattnet. Sånt tycker bubben är jättemysigt. Vi mös i badet och han hällde vatten och lekte och mös och njöt. Ännu ett citat från socialstyrelsen “De brukar också vara fascinerade av vatten och vattenlek. Bostadens våtutrymme bör därför vara väl tilltaget och helst ha ett badkar.” Efter badet så mös vi med film och jag kände verkligen att jag kunde slappna av en stund. Det var som han helst ville ha det. Julkallender på TV:n och olika filmer på paddan.

Han lever sig verkligen in i filmerna och här är ett klipp när han tittar på den gamla klassikern Plankan:

Plankan

Så enligt socialstyrelsen hade nog han en perfekt eftermiddag. Jag behöver inte ha dåligt samvete för att vi inte hittade på något….