Dagsarkiv: 20 oktober, 2011

Ögon m.m.

Ja idag har det hänt mycket. Först så var skoltaxin försenad. Den brukar komma 07:30…. Efter tio minuter ringde jag. Då såg de att de inte hade skickat en taxi. Och hon ringde upp taxibolaget som tydligen hade kris då 4 bilar hade gått sönder. Men 07:45 kom en taxi i alla fall. Vi kunde ju inte gå in utan fick stå där ute och vänta. För bubben var jättefokuserad på att vänta på taxi. Han vägrade helt enkelt gå in. JAg ringde även skolan och talade om att han kom lite senare.

IMG_0342

Sedan tog jag det lite lungt och försökte få upp värmen i kroppen igen. Sedan gjorde jag en del måsten som att ringa och flytta bubbens tandistid. Jag ringde även och bokade en Hotelweekend för nästa helg då vi ska gå på Hammerfall på Lisebergshallen. Hotellweekenden är delvis betalt av bröllopspresent från förra året. Jag kollade även in lite läkarbesök för maken och mig och vad som behöver förberedes Jag fyllde också i lite olika papper.

Sedan åkte jag och växlade till mig lite euro, åkte till apoteket och köpte lite förkylningsmedicin. Jag beställde även nya tallrikar till bubben på Lyra för jag tycker han har vuxit ur babybjörntallrikar. Sedan hämtade jag en glad kille i skolan som hade målat med löv.

Vi åkte till sjukhuset och lekte först på en lekplats för vi hade god tid på oss sedan gick vi in i väntrummet och lekte lite också. Väl inne hos ögonläkaren fick hon en utmaning. En kille som inte ville bli lyst i ögonen eller som vägrade ha plåster på ögat eller kolla in i konstiga saker. Men han kunde genom tolkning av mig visa att han såg små bilder av sko, hus, äpple, bil fisk och fågel….

Sko visade han genom att peka på foten.

Hus viftade han med armen och sa ahhma

Äpple pekade han på munnen

Bil sa han mamma och pekade på mig(betyder att mamma har bil)

fisk och fågel är ungefär samma täcken…..

Anledningen till att vi kollade på ögon var att han skelade mycket när han var liten. Det gör han inte mycket längre. Bara när han är trött…. och det gör ju jag också. Vi skulle höra av oss om han börjar se dåligt. Skönt att inte behöva bli kallad dit mer…. Det är ju en del läkarbesök ändå att pussla in.

IMG_0344

Sedan åkte vi och fikade lite på MAXI. Då ringde sjukgymnasten eller arbetsterapeuten. Hon berättade att vi inte kunde få ett kedjetäcke efter som hallands landsting inte har upphandlat ett sådant täcke. Så vi får testa ett stort bolltäcke. SUCK!