Månadsarkiv: september 2011

Väntan

Här står bubben och väntar på taxin. Idag fick vi vinka av lillkusinen och pappa innan taxin kom.

IMG_0266

Jag tog det bara lugnt till han kom hem igen med taxin. Sedan åkte vi till Coop och handlade lite. Det var 10-års jubileum där och de hade ett ställe där barnen fick kasta bollar m.m. för att vinna godis. Detta tyckte jag bubben kunde få uppleva. De två utklädda damerna var inte beredda på en sååå glad och förväntansfull kille. Han tjöt av lycka och viftade med armarna. Han fick kasta tre bollar. En boll kom inte fram till hålen. Den andra sprang han fram och lade i hålet och en kastade han så att den träffade. För detta fick han en smoothies och en Kellogsbar. Sedan fick han snurra på chokladhjulet. Där vann han ingen choklad men valde ett pappersmemory som han åt på på vägen hem…. Det var i alla fall spännande.

Fixning

Idag gick jag som vanligt upp 06:30 på en ledig dag och tog bubben till duschen. Jag hade hoppats få bort tuggummi i håret på honom. Han lyckades kladda in det igår när vi åkte hem från skolan. Men det gick inte bort. Och inte kunde jag stoppa in honom i frysen heller som jag skulle ha gjort om det hade varit en matta eller något…. Så jag tog saxen och klippte bort de tuggummifulla hårtussarna. Det var inte så mycket så det gjorde inget….

Sedan fick jag inte i honom frukost. Det vill han nästan aldrig ha. Sedan stod vi och väntade på taxin och vinkade hejdå till lilla kusinen. När bubben hade åkt tog jag frukost och duschade innan jag åkte till läkaren. När det besöket var färdigt åkte jag och handlade, tankade och hämtade ut lite medicin till bubben. Jag kom hem och började tvätta och städa. Jag städade även ut ett skafferiskåp. Det låt en massa gammalt godis där som jag slängde…. Hårda minimarsmallows m.m. Jag hann precis dammsuga nedervåningen innan bubben kom hem med taxin. Då fick han hjälpa mig när jag var i tvättstugan. Han tvättade sin frisbee….

Sedan såg vi på lite film och pusslade. Han ville inte gå ut. Han såg även på youtube på sin ipad. Han surfar vidare inne på youtube och hittar bl.a. Teletubbies, Lazy town, mickeymous och mupparna. Han tittade länge på ett engelskt avsnitt av Musses klubbhus som handlade om tomten…

Imorgon ska jag ta det lugnare. Vi får se om jag orkar åka med bubben till Kungsbacka när han kommer hem och se vad Coop Forum har för roligheter för sig.

Jobbat

Idag var jag på jobbet och träffade de mysiga barnen igen. De är så härliga och glada. Vi har idag haft temat Afrika och jobbat med bland annat fyrfärgsproblemet som är ett klassiskt matematiskt problem.

Man fyller i “länderna” med bara 4 färger. Ingen likadan färg får träffa varandra. Barnen tror först att det är en lätt uppgift men upptäcker efter ett tag att de behöver tänka en hel del. Tips är att kopiera upp många kopior för det blir inte så fint om man suddar för mycket. Kul är det hur de angriper problemet i alla fall.

Lånad bild. Men så här ser resultatet ut i alla fall.

Imorgon flyger jag ut

Mitt huvud är fortfarande trött men imorgon åker jag jobbar. Nu kan jag inte vara hemma mer. Men på torsdag och fredag är jag hemma igen. Blinkar

IMG_0261

Imorse innan maken körde bubben till skolan var bubben upptagen. Medans han pusslade(riktiga träpussel) försökte jag klä honom. Det är inte lätt när han satt på golvet. Jag fick på tröjor, strumpor, knäskydd ganska lätt men byxorna är svårt att få på om man inte vill lyfta på rumpan. Men efter lite krångel gick det. Sedan fortsatte han att pussla även om hans pappa ville åka. Motvilligt tog han upp ett sugrör och sprang efter pappa. Allt i bubbens liv ser han som en lek. Leker man bara med så brukar det funka. Men är man stressad kanske man inte alltid orkar leka på kläder eller leka till bilen eller liknande.

Hemma

Idag är jag hemma. Jag har sovit dåligt och det har varken berott på en liten grabb eller snarkningar. Jag har liksom vaknat av att jag har haft ont i huvudet och nacken och kännt mig konstig. Och när jag väl har sovit har jag drömt konstiga drömmar. Alltså har jag feber. Inte mycket, men tillräckligt för att inte gå och jobba. Jag blir hemma imorgon och hoppas på friskare onsdag.

IMG_0234

Igår tog vi fram bolltäcket igen. Bubben har inte haft det under sommaren eftersom det blir så varmt. Han har ju en heldress på sig när han sover. Hans snälla farmor hjälper mig att sy ihop pyjamasar som är tvådelade och sätter dragkedja bak. Detta för att han är så påhittig med det han hittar i blöjan om han kommer åt. Att han har en heldress är också bra eftersom han inte drar på sig täcket som ramlar av på natten och blir då kall och vaknar för mycket och sover då inte vidare. Men tillbaka till bolltäcket. Vi ska be om ett större. För det vi har är ett av mindre modell och bubben har ju blivit större.

På bilden ovan se nu hur bubben kollar om de långa sugrören funkar på ipaden. Detta är ett exempel på hans experimentella led.

Datamys

Idag var det maken som kände sig effektiv. Så medans jag och bubben var och handlade städade han bokhyllan i köket där det alltid samlas massor av olika saker. Jag lägger mycket längs upp där eftersom bubben ännu inte når dit. Och så kan vi stänga grinden till köket. Så när man städar där så hittar man en massa spännande och viktiga saker som pass och ljudböcker, och lite pengar blev det också. Sedan flyttade han ner den stora datorn och skrivbordet och medan jag lagade middag satt de där och pillade på varandras datorer och spelade musik och tittade på bilder.

IMG_0259

Vi är nog lite datanördar hela familjen.

Effektiv

Idag känner jag mig duktig igen. Jag kände för att röja och då får man passa på. Jag gick in i stora förrådet och satte igång. Nu kan man gå in till skrivaren utan att behöva trampa på saker och klättra.  Och så hittar man en massa bra saker som toarullar som man trodde snart var slut… Igår när jag tittade in där så såg jag systemetpåsar och misstänkte att de inte var tomma. Jag hittade ganska mycket öl till maken och en stor tetravin och en minitetra vin till mig. Alltså gjorde det inget att maken sket i systemet igår… Dessutom fick jag in alla blöjlådor som hade kommit förra veckan.

IMG_0236IMG_0237

Sedan åt jag lite lunch och gick sedan ut och plockade mycket från husvagnen och städade typ köket och toan där inne. Så nu är det bara dynor, mikro och spisplattor kvar att plocka in. Sedan ska den köras till Varberg för att vila till det blir sommar igen. Och då kommer det finnas en parkering till på den gemensamma parkeringen här utanför…. Ett dåligt samvete som försvinner. JAg hittade även där fynd i form av femkronor och en påse med olika skor som jag har saknat. Tummen upp

IMG_0238

Sedan ville jag vara ute lite också så jag och bubben var ute i trädgården och blåste bubblor och lekte med sånt som han gillar….

IMG_0246

Medan jag röjde i förråd och husvagn tog maken hand om Bubben och såg till att han hade något att göra och äta.

Mysfilm

Idag såg vi denna filmen hel familjen. Det var en mysfilm som jag rekommenderar. Den handlar om ett gäng utvecklingsstörda personer som gör ett tråkigt jobb varje dag. Men en kille som börjar att arbeta hos dem ser att de är personer som vill ha kul. Så han kämpar mot chefer, föräldrar och fördomar tills de får kul. En film som gjorde att jag får tänka på att släppa bubben så att han får uppleva egna saker. Även om man som förälder kanske är mer beskyddande över sina speciella barn. Man vill ju inte att folk ska skratta åt dem. Men gärna med dem.

hur-manga-lingon-finns-det-i-varlden-283x400

Tänk vad roligt det hade varit att jobba med något sådant som han i filmen. Det skulle nog vara ett roligt jobb.

Hemmapyssel

Igår hade jag tvättid senare på dagen så bubben fick “hjälpa” mig därinne. Han tyckte att torkskåpsdörrarna behövde tvättas… Det behövdes säkert. Ler Nästa vecka tror jag han får hjälpa mig också. För jag ska till läkaren på torsdagsmorgon. Trodde det var denna veckan, men som tur var kollade jag kvällen innan så jag åkte inte dit i onödan.

IMG_0228

Idag har jag varit lite duktig och skickat iväg diverse mail om olika saker och tvättat två toaletter och diskbänken. Sedan lade jag mig och sov i 2 timmar eftersom bubben vaknade 03 inatt. Han hade nog somnat om om inte hans blöja hade läckt när han lade sig hos oss och kissade….. Men eftersom vi då fick krångla bort lakan, byta blöja och sovkläder var det svårt att hitta sömnen igen… Han hade många förslag. Han ville si på film, lyssna på musik och leka… Men inatt var vi hårda och han somnade om 06:00… Och det var ju onödigt eftersom han skulle upp 06:15…. Då ville han inte gå upp. Men jag fick upp honom och duschade honom och sedan såg vi lite på Ture Svenstons julkalender innan taxin kom. Någon frukost fick jag inte i honom.

Idag hade de haft en kul dag i skolan. På musiken fick de prova att spela keyboard och sjunga i mikrofon. Sedan var det även fotografering. Det hade gått bra och med lite russin fick de alla tre killar att sitta stilla samtidigt. Hoppas kortet blev bra trots munsår. Jag har ett skolkort på mig från 1:an eller "2:an med munsår och maken har tydligen ett med blåtira.

Lek!

Lek är viktigt. Där lär man sig mycket. Bubben expriementerar gärna när han leker. Här tyckte jag ändå att det ett tag såg ut som om han lekte att han hade en mus i en bur….

Lek

Som ni ser så går ofta en till synes lugn lek över till något annat som då behöver stoppas och begränsas.