Dagsarkiv: 18 augusti, 2011

Lekande fröknar

Idag har vi haft studiedag på jobbet. Ända fram till 14 satt vi och planerade och synkade scheman. Efter 14 fick vi gå på en buss som skulle köra iväg oss till ett hemligt ställe. Vi visste att vi skulle ha kläder efter väder och oömma kläder.

Vi kom till Rigortorpet. Där fick vi T-shirtar allihop och lite fika innan vi skulle lagarbeta. Medans vi fick instruktioner såg plötsligt några en larv och vi var några som samlades och tittade på den stora larven. Jag tog kort på den och skickade bilden till min bror. Han nördade in på larver en period när han var liten och fick då in lite fakta i huvudet om dem. Han svarade att det var en Cossus cossus, allmän träddödare, Ful nattfjäril som kan bitas. De kunde kanske lukta lite fränt och bor i stammar men kunde ta sig ut på äventyr på hösten…. Tur att vi räddade den från att bli ihjältrampad …..

IMG_0103

Sedan gjorde vi massa roliga gruppövningar. Denna uppgift tycker jag var intressant och det var bra att vi samarbetade.

IMG_0106

Denna var svårast att lösa…. Den kan man ju testa och testa och testa till man blir alldeles snurrig.

IMG_0107

Vi hade roligt och skrattade mycket. Kul och givande dag. Bra att vi först fick sitta och planera själva och sedan leka och grupparbeta. Vädret var jättebra. Hade vi haft det imorgon så hade vi nog blivit blöta.