Dagsarkiv: 20 juli, 2011

Astrid Lindgrens värld

Det är ett ställe jag kan rekommendera. Fint iordninggjort och bra skådespelare. Dit kommer vi nog åka någon mer gång. Och då inte när ALLA andra är där för det var alla idag. Det var nog den enda nackdelen. Men det är ju under högsäsong och så ska det regna några dagar efter denna. Så alla ville väl passa på. Det var en 3 km lång bilkö dit. Men den gick ganska fort och parkeringsvakterna var mycket hjälpsamma och tydliga. –mycket bra ordnat. Kön började vid karaktärshotellet för ni som har varit där. Att betala och gå in gick snabbt men det var svårt att hitta bra platser till föreställningar. Till Karlsson på taket fick vi bra platser och kunde sitta och titta.

Emil

Där tittade vi först på Emils hönas ägg och sedan fick vi se föreställningen när Emil stoppar huvudet i soppskålen. Mycket bra och rolig. Bubben tyckte det var så spännande att han tjöt av skratt och skakade på pappas Axlar.

IMAG1190

IMAG1198  IMAG1196

Den lilla staden

Den var uppbyggd efter hur Vimmerby såg ut när Astrid Lindgren var liten. Mest spännande var det att titta in i godisaffären som finns men hos Pippi.

IMAG1205

IMAG1206  IMAG1208

Pippi

Där tittade vi på en föreställning när hennes pappa har kommit på besök och Prosiluskan kommer förbi med Kling och Klang. Vansinnigt roligt och pappa blev nästan strypt och hårlös för att bubben inte riktigt visste vad han skulle göra av alla känslor.

Efter denna föreställning hade vi tänkt att titta på Mattisborgen med Ronja. Men där var det för fullt. Så då gick vi vidare. Helt plötsligt gick Emil, Ida, Alva, Alfred m.m. förbi. Bubben blev jätteglad och Alfred vinkade till honom.

IMAG1213

Karlsson på taket

Där satt vi som sagt och tittade och det var jättespännande och roligt det också.

IMAG1218  IMAG1219

Vi hann också med Allsång med Prusiluskan och Kling och Klang och lite lunch och så fick vi se en skymt av Pippi. Barnen fick önska låtar och leka sånglekar. Som sista önskning var det en kille som inte ville höra något från Astrid Lindgrensfigruerna. Han önskade Manboy eller populer….. typiskt barn. Rullar runt på golvet och skrattarSom ni ser fanns det mycket att titta på och nästa gång vi åker dit kommer vi ha tvådagarsbiljett och inte åka under högsäsong. För man vill verkligen inte missa något. Men vi varken orkade eller hann se allt på en dag.

IMAG1226

Vi köpte lite suvenirer till bubben. Han fick en T-shirt med pippi på och en liten pippidocka. Vi köpte också vykort som han kunde titta på och minnas. Bilder är ju sååå viktigt. På vägen till husvagnen fick han lite färdkost i bilen i form av Pippis Krumelurpiller.

IMAG1228

IMAG1229  IMAG1230

Jag förberedde bubben i morse genom att berätta att vi skulle hälsa på Pippi, Emil och Karlsson på taket. Så han var mycket förväntansfull.