Månadsarkiv: maj 2011

At sea….

Efter Kiel var det ett dygn på sjön. Jag tog en av mina massage denna dag. Det var en 30 minuters balinesisk massage. Mycket skönt. Jag badade sedan bubbenpool, vanlig bastu och turkisk bastu.  Någon av alla dessa tailändskor som hade massagen kunde göra fina figurer av handdukar.

IMAG0862

Glittrigt och fint var det på färjan.

DSCN0036

Vi satt en stund i en bar och kollade på en hysterisk underhållning om drinkar. Vi tog var sin och njöt av dem.

DSCN0091

Efter detta vilade vi lite och gjorde oss i ordning för galamiddag. Vi gick inte på cocktailen med kapten. När vi minglade till middagen ville jag att maken skulle ta bild på mig. Det gjorde han och sedan fick vi hjälp av en proffesionell fotograf som fotade oss tillsammans. Dessa kort köpte vi. Men ännu har vi dem inte i digitalt format.

DSCN0105

På galamiddagen åt och drack vi gott. Det var riktigt trevligt med galamiddag tycker jag. Vi gick sedan på en fin underhållning med mycket akrobatik i. Sedan tog jag en rolig och liten drink.  B52 heter den och innehåller:

2 cl Kahlua
2 cl Baileys
2 cl Cointreau

DSCN0120

Kiel

Efter Köpenhamn åkte vi till Kiel. Där var det lugnt eftersom det är söndag och då är Tyskland stängt. Men varmt var det så vi tog en liten promenad i solen.

IMAG0154

Efter ett tag blev vi törstiga och använde lite skrammeleurosar som vi hade i ett FOREXkuvert. Det blev var sin öl. Ja jag tog också en öl för jag var törstig. Jag drack upp lite mer än halva i alla fall.

IMAG0158

När färjan åkte iväg hade vi en obligatorisk övning. Vi fick ta på oss våra flytvästar och lyssna på hur de fungerade och så. All information var på tyska, engelska, spanska, franska och italienska.

IMAG0780IMAG0781

Efter den trevliga middagen denna kväll gick vi långa korridorer till vår hytt längst fram. Efter några dagar fattade vi hur vi skulle göra för att slippa de flesta korridorerna.

IMAG0173

Köpenhamn

Morgonen den 21 maj började med först skjuts till Göteborg av svärfar och sedan tåg till Malmö. Där vi fick byta tåg för att åka över Öresundsbron. Nervösa var vi att allt skulle funka. Men det gjorde det. Här står jag och väntar i Malmö.

IMAG0124

Efter att tågturen var färdig haffade vi en taxi som körde oss till MSC Orchestra. Vi fick börja gå ombord med en gång. Även om vi var flera timmar för tidiga. Det gick smidigt och vi fick var sitt kort som kopplades till mitt Visa-kort. Med detta kort kom vi in i hytten, betalade allt på båten, dryck, resor och annat. När vi hade kommit till hytten och vilat lite hade våra väskor kommit utanför dörren. Då gick vi en rundtur på båten och åt lite lunch från buffén. All mat ingick. Men all dryck fick man betala.

IMAG0132

Här står jag fram på färjan och tittar ut över Köpenhamn.

IMAG0135

Sedan ville jag ha en drink och beställde det i baren. Hela färjan var i mycket gott skick. Ingen lampa fick vara sönder och det städades och putsades överallt, hela tiden.

IMAG0144

Visst ser de goda ut Blinkar. Den till vänster var någon specialare för färjan och den till vänster heter BBC.

DSCN0082

Vår hutt låg längst fram på våning 9. Den hade balkong och jättestor dusch. Den var extra rymlig för det var en handikappshytt. Vi fick möblera om. För sängarna stod inte ihop. Vi hade en TV som vi kunde se en massa italienska kanaler på och en tysk. Så vi såg inte så mycket på TV. Vi har missat alla nyheter denna vecka. Så det har varit en riktig semester. Internetet var föööör dyrt och osäkert. Men vi kunde se filmen om vad som hände och vad som hade hänt på skeppet. Det filmades hela tiden och man kunde sedan köpa filmen om man ville.

IMAG0149

På kvällen var det fin middag. Då blev vi visade till ett bord med 4 platser… Vi undrade vilka vi skulle sitta med. Skulle det bli en av alla italienska pensionärer. Men när det kom ett par och vi presenterade sig så var de svenskar, så skönt. De var dessutom jättetrevliga. Varje kväll satt vi tillsammans med dem och delade erfarenheter om vad vi hade upplevt på färjan och på utflykterna och livet i sig.

På land…

Ja nu är resan slut och vi är hemma. Anledningen till att jag inte bloggade var att det var för dyrt. Det kostade 4 euro för 10 minuter…. Så det fick vänta. Dessutom var det dålig teckning. Men vi har haft det supermysigt. Jag ska skriva och berätta mer, men just nu försöker jag vänja mig av med att kallas Madame och att inte dricka drinkar….Martiniglas

IMAG0929

Är ganska trött trots att vi inte gjort annat än att tagit det lugnt och vilat. Imorgon får vi hem bubben som har haft en spännande vecka med mormor och morfar och farmor och farfar.

Backe

IMAG0772IMAG0773

IMAG0774IMAG0776

Ja idag när vi kom hem lekte han med badbollen ganska lång stund. Men sedan gjorde han en backe av solstolen och njöt av leken i det fina vädret.

Vi klippte han hos den vanliga frisören på väg hem idag också och busig  hade han varit idag när han tyckte att en av fröknarna behövde mera kaffe. Han öppnade neskaffeburken och fyllde en hel kopp med råge….

Annars packar jag i olika högar hör hemma då bubben inte riktigt får se att vi packar…. Då skulle han bli så frågande och uppspelt.

Min dag

Idag har vi varit vid havet med barnen i skolan. Tanken var ju att det skulle vara sommarvarmt och skönt när vi prickade in detta datum i februari…. Hmmm Det var det inte. Men några badade i alla fall, både frivilligt och ofrivilligt…. Inga krabbor hade vaknat…. Även om barnen gjorde det bästa för att väcka dem. De fick i alla fall tag i en död… Här ser ni vad vi utfodrade barnen med.´Detta med engångsgrillar och grillning är en utmaning. De blev ju bara varma i ena hörnet och då blev resultatet svarta korvar på ena sidan och råa korvar på andra… Men alla barnen var jättenöjda ändå.

IMAG0770

Sedan åkte jag och hämtade bubben och fick vara med på deras mellanmål. Efter detta åkte vi till lab och gjorde en rolig sak på sjukhuset. Vi tog stick i fingret för att mäta EP-medicinen i kroppen. Bubben tycker det är kul att ta stick i fingret. Det var inte lab-personalen varna vid. Ett barn som tycker sådant är kul och skrattade hela tiden när de klämde ut blod på fingret. Det svåra är att låta plåstret sitta på såpass länge så att han inte blodar ner… Men det gick det också.

IMAG0771

Annars packar jag och organiserar här hemma inför kryssningen. Hoppas allt går bra och klaffar. Att inte tåget krånglar ner till Köpenhavn och att vi sedan hittar rätt terminal för färjan. Vi är inte så varna resenärer och blir lätt nervösa när vi inte har full koll på allt. Bubbens farmor och farfar och mormor och morfar kommer ta hand om honom och de kommer antagligen sova några nätter här hemma. Då måste det ju vara lite ordning och reda här hemma också.