Dagsarkiv: 30 april, 2011

En artikel om en artikel

JA…. Jag vet att jag länkade till Sveriges radios nyheter om detta i veckan. Men nu läste jag det även i Föräldrakraft.

Jag vet att jag tänkte innan jag fick bubben att det måste vara jobbigt att hinna med tandläkarbesök med barnet när man har ett jobb. Haha… Tänk om det bara hade varit det man skulle hänga med. För mig känns det nästan som det som är lättast att handskas med. Det är ju lät att flytta. Ingen direkt telefontid. Bara att ringa när man råkar ha tid.

Nu ska man få tag på rätt person på försäkringskassan, olika LSS-handläggare i kommunen för olika saker, läkare på hab, olika specialister på hab(och lista ut vad man kan få hjälp med), taxi, kortids, skolan, vårdcentralen(för blöjbeställning), andra undersökningar(ögon, öron, blodprov). Sedan är han ju faktiskt normalt sjuk också…. Och då är det de vanliga kontakterna.

Det är faktiskt svårt att hinna med och ha koll på allt och alla med alla slags telefontider. Det har jag inte orkat när jag har jobbat som jag har gjort nu. Det har gett mig dåligt samvete och då har jag inte mått bra.

Samtidigt som man ska ha koll på allt detta, och säkert missar massor har man hem och jobb att ta hand om. Och då i perioder av sömnbrist blir man ingen bra kollega, mamma, fru m.m.

IMAG0681

Jag vill verkligen göra allt för min grabb. Jag vill att han ska uppleva livet. Jag vill lära honom massor. På torsdagar brukar vi träna på fikakunskap. Där tränar vi på att välja vad man ska fika, vänta på att få betala och att få fikat. Sedan ska man sitta och fika och inte störa de andra fikande gästerna. Här ovan valde han en Lolicockie på exrpesso coffehouse och jag tog en Frapino expresso. Ser ni buset i blicken han har när han flörtar med servitrisen som busade med honom Blinkar. Han gillar att fika och är väldigt social.

Efter fikat brukar vi handla mat. Men då lyfter jag i honom i en kundvagn och sedan får han åka med. Kanske inte så pedagogiskt. Men han ser ju hur det går till i alla fall. Och ibland får han bestämma vad jag ska lägga i vagnen.

Valborgsgrillning

Idag har jag njutit. Jag har solat i en timme. Jag hade planerat att fixa i trädgården, köpt blommor m.m. Men eftersom de inte har kommit till mitt tag i taktvätteriet ännu så väntar jag. Alla möbler står på gräsmattan eller är inpackade. Vi får se när detta fixas. Jag tar det en annan gång helt enkelt. Sedan fixade jag så att det var spolarvätska i båda bilarna. Blandade och hållde i. Sånt bilfix fixar jag. När jag solade låg jag och läste i husvagnstillbehörs kataloger. Man kan verkligen nörda i n i dessa produkter. Mannen ha fixat ordning grillen så att vi kan grilla ikväll. Det blir grillad fläskfilé, potatisklyftor och grillade grönsaker med min födelsedagspresent. Till detta blir det nog en kall sås.

IMAG0685

Det är en flexibel grillwire. Grönsakerna är redan trädda på Firewiren och sedan lade jag ner dem i marinad och nu ligger de och gottar sig tills det är dags.

IMAG0686IMAG0688

Imorgon funderar vi på att kanske åka till gekås…. Vi får se vad vi känner när vi vaknar och vi får väl kolla köbarometern innan…. Undrar jag om det är en bra dag?