Dagsarkiv: 28 mars, 2011

Förberedelse

Hur förbereder man sig när en LSS-handläggare iska komma hem och prata och få underlag när man ska söka personlig assistans till sin son? JAg vet att jag fyllde i lite snabbt för ett tag sedan på en hemsida för assistans vad bubben behöver hjälp med.

Min son har Angelmans syndrom och är 7,5 år. Han är en mycket aktiv kille som behöver mycket tillsyn. Han pratar inte. Men han tecknar lite, visar genom bilder och gester vad han vill. Om man ska gå genom de grundläggande behoven behöver han hjälp med:

Personlig hygien: Hjälp på toalett och byta blöja, duscha och tvätta sig. Borsta tänderna. Ja allt inom detta.

Måltider: Han behöver hjälp att dela maten och att se till att han äter maten. och inte leker med den. Men han kan oftast äta själv med lite hjälp.

Att klä av och på sig: Han behöver hjälp med allt detta. Kan väl ta av sig det mesta men det sker inte när det ska.

Kommunikation: Ja där behöver han hjälp. Eftersom han inte talar. Han tecknar enkla tecken. Han låter och visar på olika sätt vad han vill.

Annan hjälp: Han behöver aktiv tillsyn eftersom han kan skada sig själv på olika sätt. Han häller gärna ut och smakar på olika saker. Man får ge honom medicin mot EP och för att han ska somna och sova. Han har perioder då han sover dåligt och är då uppe och busar.

För oss känns den aktiva tillsynen som den mest betungande delen. Den gör att vi inte kan utföra hushållssysslor och annat normalt som man vill göra hemma. Vi hinner inte sortera papper m.m. när han är vaken. Och när han väl somnar är vi helt slut.

Spännande ska det bli.

Här har vi ett armband som jag har gjort på jobbet. Kan ni gissa vad det är gjort av? 6 och 7 åringarna sitter och gör massor av sådana till fritidshemmets dag.

IMAG0590

Fick idag ett mail från SIBA. Min nya kaffeindränkta dator gick inte att laga och jag får en ny! Ska försöka hinna hämta den imorgon.