Dagsarkiv: 18 mars, 2011

Lathet?? Nej!!!

Sockerkaka-mix 420g Ica

Jag är ingen bakmänniska. Men jag vet att sockerkaka inte är svårt att göra från grunden. Men med bubb som vill “hjälpa till” blir det för många moment att göra en vanlig sockerkaka. Det behövdes mycket tålamod bara för att göra denna.

Först att han inte ska öppna förpackningen och hälla ut det över hela köket medans jag tar fram en bunke och kakform.

Sedan fick han pensla kakformen medan jag hällde ut innehållet i mixen i bunken och hällde i 2 dl vatten. Sedan hjälpte jag honom att pensla formen och hälla i lite ströbröd.

Jag höll på att missa att gömma ströbrödsförpackningen för det höll på att hällas ut i köket medans jag tog fram vispar och elvispen.

Sedan vispade jag ihop detta och hällde i det i formen. Sedan gav jag bunken och en slickepott till bubben och trodde han var nöjd.

Medans jag tar loss visparna från vispen ser jag i ögonvrån att han  springer med slickepotten och sticker ner den i kaksmetsformen….. Grrrr

Jag sätter tillbaka honom och han sitter nöjt och äter länge. Sedan stoppar jag in kakan i ugnen och äntligen blir det lite lugnare och bubben är färdig med bunken.

Stäng av grind till köket och tvättning och en kladdig bubb. Sedan se lite på TV för att vänta på kakan. Efter att 45 minuter gott tar jag ut kakan och försöker se till så att bubben inte bränner sig eller dricker ur bunken som står i diskhon. Efter 5 minuters väntan kan vi äntligen smaka på kakan och den blir godkänd!

Puh…. Det är fullkomligt lagom med bakmixer för mig

Mysig morgon

Idag började vi dagen med lite Ture Sventons julkalender. Just då ville han inte se på Albert & Herbert.Förvånad. Efter ett tag tröttnade han och vi gick ner och pusslade med de nya pusslen. Vi tog undan de andra och gömde dem och nu har han “bara” två 16-bitars pussel. Men de är i alla fall kompletta.Sedan tog vi ett skönt bad med en badbomb. Efter detta försökte jag ge honom lite frukost men det var inte aktuellt. Han skulle baka. Jag köpte en bakmix på ICA igår på sockerkaka. Bara att tillsätta lite vatten, vispa ihop och sedan in i ugnen. Bubben valde den runda formen. Till frukost blev det istället kaksmet.

IMAG0551

Sedan måste man vänta i 45 minuter. Det är låååånga 45 minuter. Det är tur att vi har en grind in till köket. Men han var väldigt stolt och nyfiken när den var färdig. Och självklart har vi smakat på den ett par gånger.

IMAG0555

Sedan har vi sett på sjukhuset, Albert & Herbert och lite Bolibompa.

Ikväll blir det egengjord Sushi. Det var längesedan vi gjorde egna. Det blir nog spännande för bubben och förhoppningsvis gott. Ska göra sådan där omelett till också.

Bubben är mindre snorgig men snorig är han. Inatt kom det onödigt med snö. Vi vill ha VÅR nu!