Dagsarkiv: 20 februari, 2011

Myshelg

Igår till lördagsmiddag gjorde vi en klassiker hos oss. Det år vi ofta bara mannen och jag när vi var fattiga studenter i Borås som finmiddag på lördagskvällar…. Vad är då detta får något gott och relativt billigt…. Kyckling i lergryta! Jag fyller den med något som örter och äpplen eller paprika. Och till väljer man vad man vill ha. Igår hade jag ris, god kycklingsås gjord av det som blir i lergrytan och brysselkål. Jättegott och denna veckan jättebilligt. Eftersom de reade ut fryst kyckling på ICA.

IMAG0468

Innan middagen spelade bubben och mannen lite gitarr… Eller mannen spelade och bubben höll glatt i en egen gitarr. Men helt plötsligt blir bubben för rockig och slänger den i golvet…. Sånt får man liksom räkna med. Han får bara ett infall och följer det. Inte av elakhet, utan det bara händer.

IMAG0467

Idag har vi handlat och pantat flaskor och burkar. Tre stora påsar blev 78 kr. Bubben tycker det är kul att stoppa in dem i apparaten. Sedan åkte vi hem och jag gick ut med honom på lekplatsen. Där hittade han en boll som han rullade i rutschkanan. Sedan gick vi in och förberedde middagen. Vi skulle få farmor och farfar på besök och bubben var mycket förväntansfull. Vi bjöd på laxpasta och mannen gjorde en dessert som var riktig god. Bubben tjatade hela dagen om att farmor skulle komma. Han pekade på bilder och pekade ut och sa ammo hela dagen. När hon kom och var här var han helt salig. Medan jag fixade middagen kunde jag höra hans glädjetjut när han lekte med farmor på övervåningen. Han kunde inte äta middagen utan visste att det fanns mycket godare efterrätt. Den åt han upp utan problem. Både sin egen och sin pappas.

IMAG0477