Dagsarkiv: 18 februari, 2011

Öroninflammation

Japp. En gråtande bubb hela natten…. Och inte hjälpte det med Alvedon heller. Vi tittade på bilder i olika format(riktiga kort, i telefonen och i datorn. Han ville ha både mig och sin pappa nära och vi låg i en hög i soffan alla tre. När buben hade lugnat sig lite fick mannen gå upp och sova eftersom han skulle jobba. Jag och bubben kämpade i soffan hela natten. Han ryckte till när han somnade och fick ont många gånger. Jag försökte hålla om honom och låta honom sova någorlunda sittandes för att jag misstänkte örat. Och det ska tydligen göra mer ont om man ligger ner. Herregud vilken natt. Det är inte ofta bubben är missnöjd. Och jag led verkligen med honom. Jag hade gladeligen tagit smärtan åt honom om jag kunnat. Men på morgonen åkte vi till VC och träffade en läkare som tittade i örat och såg att det var rött. Hon satt och valde mellan droppar och pensilin. Men eftersom bubben är som han är så blev det en penselinkur igen. Och han tog gärna den flytande vätskan. Han förstår nog att den gör gott.

Idag har han varit trött, men ändå påhittig. Vi har tittat på Albert & Herbert och sjukhuset. Under sjukhuset somnade jag. Men bubben satt bredvid mig och tittade på TV och lekte med en låda och godis.

Vi bakade också. Det tycker bubben är jättekul och gott. Eller “baka” jag köpte n mix från kungsörnen. Jag skulle bli smått galen om jag skulle hålla ordning på bubbens alla ca 8 armar och blanda i alla ingredienserna. Nu var det pulver och vatten som vispades ihop och hälldes i muffinsformar som stoppades in i ugnen i ca 20 minuter.Det var lagom bakning för mig.

IMAG0464

Det viktigaste av allt i bakningen. Att slicka skålen…..

IMAG0465

Dessa bullar var svåra att inte gå och pilla på under hela dagen. Men han lyckades ibland ändå och det blev mycket smulor på golvet.