Dagsarkiv: 22 januari, 2011

Träning

Idag har svärföräldrarna varit på besök. De kom med kinamat och chokladpudding. Svärmor visade mig lite hur man virkar och efter att de åkt tränade jag på luftmaskor och fastmaskor…. Det går nog ganska bra tror jag. Det ska nog gå det här.

Idag har jag och svägerskan haft skönhetssalong på ovanvåningen. Hon tonade håret och jag mörkade mitt med lite ljusare slingor i. Vi hjälpte varandra så nu ser vi annorlunda ut. Bilder kommer. Jag har inte laddat in dem ännu.

Bubben älskar när det kommer besök. Faster fick ett illtjut när han såg att hon var på väg in till oss och farmor och farfar drogs in och de fick leka mycket.

Annars har jag varit jättetrött. Helt matt. Jag ska försöka lägga mig tidigt ikväll. Imorgon åker vi nog till IKEA och kollar på lite möbler och annat.

Amigurumi?

Jag fick en fråga vad Amigurumi är för något. Det visste inte jag heller för ett tag sedan. Men det är att virka små djur. Jag fick en sådan bok i julklapp och har nu köpt en till och lite garn och virknål. Jag väntar på nybörjarboken som antagligen kommer nästa vecka från bokus. Det ska bli spännande att testa på virkning. Sist jag virkade var på mellanstadiet. Och det blev inte snyggt. Jag kanske är mera mogen nu.

Här finns lite info om amigurumis…. Dessa böcker har jag:

Dessutom tror jag att det är lättare att pyssla med virkning när bubben är i närheten än att göra pärldjur eller photopearls…. Kommer han och häller ut alla pärlor blir det med en gång mycket jobbigt att pärla. Men virkning kan man bara lägga ifrån sig och är inte lika känsligt om man kastar iväg…