Dagsarkiv: 21 november, 2010

Tintin

Jag läste både på GP och på Aftonbladet om hur en man från Kongo stämmer Tintins förlag

Jaha…. Ska de gå igenom all gammal litteratur så kommer de hitta mycket diskriminerande och rasistiska böcker…. Tänk bara Pippis pappa som är Negerkung…. Och gamla skolböcker…. Det kan bli en riktig intressant diskussion

Kul bok

Ja när vi i den speciella världen krockar med de i den “vanliga” världen kan det ofta bli fel…. Oftast blir jag som förälder till ett funktionshindrat barn ledsen och har en känsla av att inte passa in. Jag är nog inte ensam om det. Speciellt om man har ett ganska dolt handikapp. Denna bok kommer ut och den vill jag läsa. Kan vara bra att tänka på när konstiga möten uppstår….

Bilden är lånad från Föräldrakrafts hemsida.

Det finns många föräldrar som anser sig vara bättre föräldrar än andra och gärna talar om det. Men är de verkligen bättre, när de inte tänker längre än näsan räcker. Vad lär de sina barn om empati och hur man hanterar olika situationer. Tänk när eller om dessa föräldrar råkar ut för något utanför normen… Då blir det jobbigt för dem… Tänk om någon närstående skulle råka ut för en olycka och få ett funktionshinder…

Städning pågår

Här hemma behövdes det städas. Bubben hade finfördelat leksakskatalogerna när han har bläddrat i dem och letat efter tomtar och dockor och annat spännande. Det ser så onödigt stökigt ut när det är så mycket pappersremsor över hela golvet och soffan.

Bubben försöker också leka med vår lånekatt… Men den ser inte lekpotential i honom. Den springer och gömmer sig och smyger sig fram när bubben har somnat. Bubben försöker med snören och annat spännande. Men så fort han låter så springer katten undan… Den fattar nog snart.

Imorgon blir jag hemma också. Blir nog ett besök på VC för tagning av halsprov. Kanske halsfluss. Hoppas inte bubben får det för han påverkas så mycket av en sådan sjukdom. Ramlar och har sig…..