Kategoriarkiv: Teater

Teater

Intensiv dag

Först körde jag maken till jobbet. För det kändes onödigt att ha två bilar ikväll. Hemma lade jag in familjens vårdkontakter under januari och februari i den elektroniska kalendern. Därefter lade jag lite assistentschema. Därefter var det dags att hämta Axel i skolan för ett besök på hab. Där fick vi träffa en ny arbetsterapeut och hans sjukgymnast. Jag ville ha lite schema i ”rätt” färger och i två olika storlekar. Jag ville också ha en timstock som går upp till 60 min. Det fick jag.

Sjukgymnasten kollade hans gång och rörlighet i fötter. Axel kommer få inlägg och hon filmade även hans gång. Det görs varje år för att se om den förändras.

Sedan fikade vi på cafét på sjukhuset.


Sedan handlade vi lite på Rusta och kikade lite i en leksaksaffär innan vi äntligen kunde hämta maken på jobbet. Axel ville verkligen åka och se på Disney on ice. Så vi åkte och parkerade i fokushuset och åt sallad där. Sedan gick vi till Scandnavium och köpte en Buzz(som är Axels favourite). Axel är jätteduktig på att vänta på att föreställningar ska börja. Vi satt när i ca 45 minuter. Inga problem. Platserna var närmare än vad jag trodde. Tyvärr var Buzz med bara i inledningen och avslutningen. Men hela Frosthistorien var däremellan. Nöjd och trött kille efteråt.

Denna skickar jag med i Axels skolpadda imorgon


Imorgon ska jag göra cellprov. Nödvändigt men tråkigt.

Byggt och haft oss

  

Om två veckor öppnar campingen. Men denna helgen har maken och svärfar byggt ut vårt trägolv. Vi har köpt ett nytt tält med annex. Dessutom vill vi inte ha tältet i gräset hela säsongen. Snyggt blev det. Tältet kommer inte upp ännu. Vi är lite upptagna de närmaste helgerna. 

Jag och bubben har varit utfodringsansvariga. Och så har vi kört ut madrasserna och kuddarna och lite annat. Vi har även shoppat lite. 

Igår kl 13 kom jag på att en cirkus är i Varberg och har föreställning kl 14(vi pratade om att gå dot för några veckor sedan, men kom på att det var mitt i bygget). Men jag försökte ju mest hålla undan bubben från fqrliga sågar. Så vi åkte på cirkus. Det var uppskattat. Leksaken jag köpte höll högst i 5 minuter. Fin var den i alla fall.

Axel är extra mammig. Det kan bero på att han märker att jag smygpackar inför en Danmarksresa som är nästa vecka… 

Disney on ice 2015

Idag åkte jag, bubben, bubbens farmor och kusin till Göteborg och Scandinavium. Där vankades det Disney on ice. Bubben fick en Snögubbe Olof och kusinen fick en docka Elsa. Vi tittade på alla prinsessor och i pausen hade farmor med sig festis och bullar. Bubben som inte hade kunnat äta frukost för att allt var så spännande åt fyra damsugare. Roligast var nog snögubben Olof. Det var för mycket prinsessor för min smak. Bubben var överlycklig över att se på detta tillsammans med sin kusin och farmor. Bubben pekade hela tiden på Buzz Lightier i programmet. Han var med mycket förra året men inget detta år.

 

Efteråt fikade vi på Ica Maxi i Kungsbacka för bubben var jättehungrig.

 

Glada hudik

I tisdags var bubben förväntansfull när jag hämtade honom på fritids. Han visste att han skulle på teater. Han var skeptiskt till att vi skulle hem först. Men det var väl OK att hämta pappa. Vi föräldrar var också lite besvärliga och ville äta på BurgerKing innan. Men han åt lite i alla fall.

När vi hade visat biljetterna fick vi lyssna på mysik från en liknande kör som Bubben är med i. Kom i kapp var också där och visade saker. Bubben tittade på de fina och roliga sakerna. Då knackade någonpå min rygg. Där var en till Angelmannatjej med familj. Vi hade bara setts på fb. Kul att ses live. Bubben skrattade och sprang omkring. Sedan väntade vi länge…. Över en timme för det var onumrerade platser. Men bubben väntade mycket tålmodigt. Han är duktig på att vänta på teater.

Först kom Per ut tillsammans med Sparbankschefen i Varberg. De pratade om varför de kom till Varberg och spelade. Alla elever i Varbergs kommun i årskurserna 4-6 fick se denna föreställning. De flesta hade fått gå på dagen men några var med på kvällen. De skolorna blev uppropade och eleverna svarade med att ropa tillbaka på kommando. Sedan började föreställningen. De hade skrivit om föreställningen så att de försökte förklara hur det är att födas annorlunda. Det var mycket sång, dans, skämt, bild och ljudeffekter. Under balladerna tog skoleleverna fram sina mobiler och lös med dem. En av sångarna blev så rörd att hon fick tårar i ögonen.

Bubben tyckte den var jättebra och tjoade och klappade händerna. Man fick inte ta kort på föreställningen, men några smygfotade jag för att kunna prata med bubb om och några som jag inte tyckte några farliga att visa. När de står och tar emot ovantionerna.

Vi var alla jättenöjda med föreställnignen och helt underbart att se. Vi kom hem vid 23 trötta och nöjda.

 

Teatrar

I förmiddags ringde kortids och undrade en sak. Då fick jag även veta att Axel skulle få gå på teater på söndag. Det är Djungelboken på Kungsbacka teater. Jag hade tänkt boka den men eftersom det var kortidshelg gjorde jag inte det. Men nu får han gå i alla fall. Kul!

Dessutom fick jag tag på biljetter till Trollkarlen från Oz med Glada Hudik i Varberg i november. Kul att få se dessa live.

Bubben är på kortids och imorgon åker jag på spaträff med Föräldraföreningen Anonymous. Maken skulle också hängt med men han måste jobba…

 

Brännvin i kikar’n

Idag var vi på vuxenteater med bubben. Han hade fått ett teaterbesök som födelsedagspresent. Detta var Vallarnas buskis som de kör i Falkenberg på sommaren. Men nu på hösten på Lisebergsteatern. Visst, var vi nervösa att bubben antingen skulle bli för glad eller inte orka med. Vi hade valt en plats långt ut i sidan ifall vi var tvugna att lämna. Men han var superduktig. Han skrattade lagom mycket och var lagom engagerad. Efter pausen då vi fick i honom korv med bröd upptäckte han att han var hungrig… Så då gick det åt en del choklad.

På väg till teatern hade han en bild så att han kunde tjata och diskutera om vart vi skulle.

Hemma hade jag gjort ordning kycklingsallad som vi kunde äta när vi kom hem.

 

Teater

I torsdags var vi i Askim på teater. Bubben gillade det jättemycket som vanligt. Det var en ”upptäckstresande” som mötte flera djur, som då gestaltades mycket fantasirikt.

 

Sedan åkte vi tillbaka till husvagnen och då gick vi till restaurangen tillsammans med de som var på besök. Vi åt pizzor och var även med i en frågesport som Geeta Lööf höll i. Det var kul.

På fredagen åkte gästerna hem. Vi tog det lugnt och lekte med vatten.

 

Besök

Vi har besök på campingen. Bubben gillar besök. Han vill umgås med dem hela tiden. Det är liksom kalas tycker han. Det är en kompis till oss som vi lärde känna genom föreningen Anonymous. Vi har pratat, badat, grillat, druckit gott och har haft allmänt trevligt.

Vädret är växlande….. Som det kan vara i Sverige.

 

Idag åker de till Ullared men kommer tillbaka sedan. Vi åker på en barnteater och kommer tillbaka sedan….

 

Dag 2 på ALV

Bubben tyckte om hotellfrukosten. Kul med mycket olika saker och små smörpaket som man fick öppna. Sedan bar det av till ALV. Precis när vi kom in stod poliserna Kling och Klang där. Bubben rusade fram och pekade och förklarade hur bra allt var. Sedan fick han en kram av de båda härliga poliserna. Lyckan var stor! Sedan såg vi på när Karlsson testade lillebrors ångmaskin och bubben har jättesvårt att sitta still när Karlsson är så busig. Därefter blev det lite Emil. Föreställningarna på Emils scen är helt underbara. De hqr till och med levande djur som hästar och grisar. Ser ni bilden längst ner där Emil pussar griseknoa?

Sedan gick vi på alsong med Prusseluskan och Kling och Klang. Det var mycket roligt och poliserna showade bra! Därefter gick vi mest runt och mös och lekte. Bubben fick lite pussel och så satt maken och han på bion och tog det lungt en stund.

Bubben var nog ganska nöjd när vi gick därifrån på eftermiddagen efter att ha ätit svensk husmanskost. Vi åt Raggmunkar och fläsk och lingon(maken), köttbullar, potatis, sås och lingonsylt(tänkt till bubben men det är för roligt på ALV för att kunna äta) och potismos med stekta strömmingflundror och lingonsylt(jag).

Vi åkte tillbaka till hotellet och slappnade av en stund innan bubben och jag gick och badade på hotellet. Bubben ville inte bada i den stora basängen. Men bubbelbadet var vi i länge.

Sedan började bubben bli hungrig. Vi gick till Vimmerby torg och hittade den asiatiska restaurangen där bubben blev mätt.

 

Första ALV dagen

Vi kom dit strax efter 12 och vi hann med flera teatrar. Vi såg en spontanteater i Lönneberga där karraktärerna försökte tvätta fönster och en liten teater där Emil bjöd fattigjonen på julmat. Vi såg Pippi på cirkus, Karlsson på taket och ett skådespel i Mattisborgen. Tyvärr var det väldigt trångt vid Ronjaföreställningen så man såg inte så mycket. Tyvärr såg vi inga Kling och Klang. Bubben frågade efter dem flera gånger genom att peka på sin Poliströja.

 

När vi hade checkat in på hotellet fick bubben varva ned med pussel innan han kom på att han var hungrig. Då åkte vi och köpte mat som vi åt på hotellets veranda. Sedan somnade bubben trött tvärs över sängen och sov hela natten till 07:30.