Kategoriarkiv: Jul

Kylslagen promenad 

I dag åkte vi till Stättareds 4H gård. Där annordnades en vandring i skogen där vi fick träffa på tomtar, troll och häxor. De bjöd på gröna godisgrodor, grön saft, glögg, pepparkakor, varma köttbullar och skumsvampar. Kallt var det men välordnat. Axel var nöjd för kusinerna var med påpromenaden. Annars hade han gnällt runt hela rundan.

Det fanns även en fiskedamm som han fick godis i.

  När vi kom hem låg vi och tittade på film innan vi åt kycklingsallad till middag. 

Mellandagar

Vi har försökt att ta det lugnt nu i mellandagarna. Vi har varit på teater på Liseberg. Där visades Vi på Saltkråkan. Axel och vi uppskattade teatern mycket. Tyvärr lyckades jag få min första parkeringsbot under tiden. Sppen man kan parkera med trodde jag var på gatan nedanför och parkerade. Men jag var i focushuset…. Surt att få böter när jag trodde att jag betalade parkering. Jag får inte glömma att dubbelkolla så att appen och jag är överens om var vi är nästa gång jag parkerar i Göteborg.

  
Vi har också hälsat på husvagnen ovh Axel har lekt med sina leksaker. Vi har försökt att städa men det är mycket svårt när Axel är hemma och gör tvärtom.

Idag åkte jag och Axel till Kungsbacka och handlade så att maken fick städat. Axel och jag köpte en fyrverkeritårta och sedan var på på Maxi och handlade med resten av Kungsbacka. Det var så mycket folk att man fick leta parkering. Puh, det var en pers.

Nu är julen färdig

Tomten kom. Maken fick för första gången vara med när tomten kom. Han har varje år”gjort ett ärende” när tomten kom. Nu fick han märka hur spännande Axel tycker det är. Han blir jättespänd och slänger sig runt närmaste vuxen. Han vågar inte gå fram och tittar storögt på tomten i från en trygg famn. Han blev glad av alla leksaker och han åt bra med julmat.han pratqde mycket med hjälp av pratplattan om tomten. Jag tyckte det var spännande att få äta vaktelägg.

  
På juldagen pkte vi till makens föräldrar och där dök sedan svägerskan med familj upp. Där hade tomten lämnat lite paket också. Vi åt gott, lekte, spelade olika spel och dansade runt granen.

På vägen hem idag höll Axel nästan på att somna. Det har varit mycket spännande dagar detta. Imorgon ska vi på barnteater på Liseberg. Men det bar vi inte berättat ännu.

Spänning

Imorse vid 05 vaknade Axel och tecknade tomte. Sedan låg han bredvid oss i sängen och kollade på olika klipp på youtube med jultema. Efter att vi hade tvättat, packat och gjort i ordning oss så kom vi äntligen iväg. Bubben stod då och grät i hallen för han var så spänd över julen. Han kunde inte äta förren vi hade kommit fram till mormor och morfar. Dessutom hulkar han av spänning. Han har en platta med en app där han trycker med jämna mellanrum och då säger den tomte, tomte tomte…..

Nu har han somnat efter att ha gnällt och slängt sig fram och tillbaka. När jag masserade ryggen och benen kunde han slappna av och somna. Imorgon är det en spännande dag.

  

Suck!

Precis när jag skulle fixa ordning Axels skolskjutschema fick jag ett mail från min kontaktperson på assistansbolaget. Tjejen som jag hade intervjuat dör några veckor sedan hade tackat nej till tjänsten. Hon hade fått förlängt på det hon hade nu. Jag som trodde att det var ordnat…. Suck. Nu känns det hopplöst. Vi får börja om igen.

Jag har idag annars börjat att slå in lite julklappar. Jag tycker faktiskt att det är lite mysigt att göra det.

  
När Axel kom hem ville han klippa och det har han gjort i massor av material. Olika slags papper, klistermärken, garn, plast m.m.

Händelserik dag

Igår åkte Axel iväg med taxin till skolan väldigt förväntansfull. Ända sedan i början av november när de hade satt upp luciabilden i skolsn har han längtat. Han har frågat oss och de i skolan varje dag om det är dags snart. Han såg verkligen jättemycket fram till att vara med i skolans luciatåg. Jag hade bestänt att han skulle vara stjärngosse för det har han aldrig varit. För att förbereda honom har vi tittat på bilder och prydnader på stjärngossar. Jag var ändå skeptisk på om struten skulle få sitta kvar. Men han var verkligen jätteduktig. Han stod på sin plats hela tiden och struten, som faktiskt ramlade av några gånger, fick vara kvar. Han klappade händerna efter varje låt.  Jag, fröknarna och Axel var jättestolta efteråt. Det var ett härligt luciatåg med barn med och utan funktionshinder med. Några deltagare avvek när de inte orkade mer.

  
Sedan fikade vi i klassrummet. Jag åkte hem och gjorde em lasagne som vi kunde värma på kvällen. För jag hade planer.

Kl 14 hämtade jag Axel i skolan och vi åkte till Liseberg där vi träffade en kusin och hennes mamna. Vi åkte lite attraktioner som var både läskiga och mysiga. Tomten fick sig en önskelista och vi fikane och spelade på lotterihjul. Sedan åkte Axel och jag hem vid 18. Då orkade han inte mer. Kusinen stannade kvar en stund till.

  
Det var skönt att komma hem och äta lasagne. Axel var så trött att jag fick mata honom. Sedan sov vi gott.

Julförberedelser

Igår kom svägerskan med familj på lite glögg på kvällen. Snabbt, mysigt och effektivt. Vi alla var trötta. De andra är småbarnsföräldrar och bubben hade haft en missnöjd natt. Han förskte först somna själv i sängen. Men kl 24 fick han komma över till oss. Maken gick till en annan säng. Men bubben somnade inte….han var inte var varm, lät inte som om han hade ont i halsen eller hade ont i halsen….. Hmmm maken kom också. Han hörde gnället. Vi beslöt att gå ner. Han ville rida på pappas Axlar…. När vi kom ner såg vi att hans ena tå var röd. Axel hade pillat bort stor del av en nagel. Därför var han missnöjd. Skönt att veta varför. Han fick chokladpudding och vi såg på julklallendern. Sedan lade vi oss och somnade vid ca 04:30…. 

Så trötta var vi när vi gick upp vid 07… Men tån verkar vara ganska OK.

  
I morse fortsatte Axel med att pyssla. Han hade igår påbörjat en grej. Han hade kastat runt ett garnnystan i spjälorna vid trappan. Sedan kqn man klippa garnet när det hänger.

Ikväll har han åkt till kortids pch vi föräldrar spelar brädspel. Kul ich avslappnande.

Snö

När vi hade ätit frukost och gjort ordning oss gick vi ut och lekte i snön. Roligast var det om jag och min mamma kastade på varandra. Axel ville helst inte ha snöbollar på sig. Det var också kul att kasta på oss. Fick han snö på sig utan att vara beredd så ramlade han handlöst. Så vi fick verklign kolla att han var med på när snön kom på honom. Jobbigt när EP:n stör honom så. Vi vuxna gjorde en snögubbe som Axel pajjade.

  
Efter lunch åkte vi hemmåt. Jag och bubben handlade lite julkläder, shoppade lite annat och tankade innan vi mötte maken på Maxi där vi handlade.

Hemma kunde Axel pyssla med sitt pyssel och öppna adventskalndern med play do.

Jag själv har köpt en teadventskalender i Kiel. Idag drack jag gårdagens te. Som var blueberrymuffin. Den var söt och god. 

 

Pippisar och pyssel

Idag åkte vi till Naturum på Getterön och fikade och tittade. Axel var extra glad eftersom två av hans kusiner och farmor och farfar var med. Vi tittade på fåglar och lekte. Axel fick ett litet pussel av farmor.

  
Vi handlade även lite mer julpynt på Rusta och vi köpte pyssel till bubben. Han pysslade sedan med det länge. Han fick inte plats på köksbordet och fortsatte sedan att sätta fast pysslet på köksbordsbenen.